JNconnect.com - Leer Japans in Rotterdam - Japanse taallessen en workshops JN Connect

Workshops voor ondernemers

Japanners gedragen zich meestal op een totaal andere manier dan wij Nederlanders. Echter verschillen de Japanse gebruiken ook aanzienlijk van de gebruiken in buurlanden China, Rusland en Korea. De Japanse taal heeft zelfs geen enkele verwantschap aan de Chinese of Koreaanse talen. Japan is een echte geïsoleerde eiland-natie!
Enerzijds is Japan hierdoor eindeloos interessant, anderzijds brengt dit ook veel problemen met zich mee. Bijvoorbeeld in het zakenleven. Als een westerse ondernemer een nieuw idee presenteert aan een Japanse zakenman, zal de Japanner tijdens het gesprek constant dingen zeggen als: "ja, klopt! Vind ik ook! Ik snap je heel goed. Natuurlijk! Wat goed!". De westerse ondernemer denkt nu dat zijn idee goed ontvangen is. Echter geeft de Japanner alleen maar aan dat hij aan het luisteren is naar de presentatie, en dat hij het goed kan horen. Misschien vindt hij het idee wel helemaal niets! Dat blijkt dan pas na veel later! Daarnaast zijn er veel etiquettes waar je rekening mee moet houden in het zakenleven. Als je niet op de juiste manier afscheid neemt (met de juiste buiging, de juiste woorden en de juiste gebaren) is het maar zo mogelijk dat je niet wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek!

Dit is slechts een paar van de vele redenen waarom het voor veel bedrijven een goed idee is om een workshop te volgen 'Hoe om te gaan met Japanse bedrijven', waarin een ervaringsdeskundige vertelt wat wél en wat niet te doen bij het omgaan met Japanners. Bij JN Connect! geven wij deze workshops! Stuur een mailtje naar contact@jnconnect.com voor meer informatie.